Färger och former

Komponering av färger och former är något konstnärer håller på med. Målningar och tavlor kan vara enbart i färg utan form, eller former utan färg. Det är valen om man gör angående former och färger som skapar konsten. Så vad är konst?

När man designar något så är det konst. Oavsett om det är en hemsida, skulptur, målning eller musik. Skapande är konst. Ett annat ord för konst är känsla. Om det man skapat förmedlar en känsla så har man skapat ett konstverk. Att förmedla känslor är konstens huvudsyfte och en konstnär är hela tiden medveten om vilken känsla hen vill förmedla till åskådarna.

Val av färg och form är steg ett i skapande. Vilken färg ska målningen vara i, vilken färgskala bör jag använda och vilka former ska färgerna beklä? Dessa frågor är vad man först bör ställa sig själv. Det finns många sidor som erbjuder färgpaletter där man enkelt kan se vilka färger som tillhör vilket färgschema. På så sätt behöver man inte oroa sig över att blanda ihop två färger som inte matchar. Valet av form kan göras med inspiration. Genom att hämta idéer från andra konstverk kan man skapa ett eget. Man ska däremot akta sig för att kopiera andras verk då det kan leda till bråk om rättigheter.

Det finns många bra sidor på nätet där man kan dela sina konstverk och få andra användare att tycka till om det. En väldigt stor sida som är känd för detta är Deviantart. Där kan du lägga upp dina skulpturer, webbdesigner, målningar eller foton och sedan kan andra användare på Deviantart kommentera dina konstverk med om de är bra eller behöver mer arbete. Så länge rätt känsla förmedlas lär konstverket få bra kritik. Våga visa vad du gör och ta åt dig vad andra tycker. När det kommer till färger och former ska man slänga ut allt man har för att hitta sin speciella färg och form. De allra bästa konstnärer kan beskriva sig själva med just en färg och en form.